Radio Speltorsk

Spelklassiker Musik 260 – Pytt i Panna 2015 #9

Vi har de senaste veckorna fått in många önskelåtar, så vi tyckte det kunde vara på sin plats att slänga ihop ett pytt i panna-avsnitt med era favoriter helt enkelt. Vi fick bidra med varsin låt för att komma upp i de vanliga tio låtarna, men se det mer som en liten appertiff. Den stora huvudrätten ligger ni kära lyssnare bakom. Vi är allt lyckligt lottade som har en sådan fantastisk feedback!

Låtlista
Skogens Djur 14
Potters Paradise – Flower Town (Streetpass Garden) önskad av edthesc
The Farewell – Metro: Last Light önskad av Jimmy Albihn
Life in the Mines – Donkey Kong Country (Super Guitar Bros) önskad av Skogga
Mayumi Kamijo – True Love önskad av Anonym
Secret Thalion Tune önskad av Stefan Lindberg
Forest Theme – Attack of the Killer Prawn Spawn önskad av ChrisX
Castle Course – Yoshi’s Wolly World önskad av El_Kebabo
Intro – The First Samurai önskad av Stefan Lindberg
Little Sweet Cafe – Secret of Mana 2

Nästa veckas tema: Drycker

Lyssna på avsnitt

Spela i popup - Ladda ner
2015-11-02

5 Kommentarer

2015-11-02, Den anonyme säger:

True love innehöll faktiskt ”nakenbilder”, fast det var faktiskt en väldigt liten del av själva spelet. Beroende på hur man spelade fick man kanske se några få eller inga alls (och spelet tog nog runt 6-8 timmar att spela igenom, minns inte). Som tonåring tyckte man det var rätt spännande, inget konstigt egentligen men jag avstår helst en sån utfrågning Tobias fick fast från min sambo. ;)

Nåja, låten är rätt svängig tycker jag och som jag misstänkte så blev det lite rolig diskussion kring detta.
:D Ha det fint!

2015-11-02, ChrisX säger:

Jag tror ni gör allt för lite uppdateringar eller pepp för eran Facebook sida, Studio Smithereen fick 300 likes på minre än en vecka!
Ni borde ju ha fler än det, de är ni ju minst sagt värda!

2015-11-03, Stefan Lindberg säger:

Kul att jag hittade ”önskelåtglitchen” så jag fick med två låtar… jag kanske skulle ha önskat på eran Facebooksida också så hade jag kanske fått med tre låtar ;) Synd att inte Ghost Battle kom med dock.

Den där Sierra kassetten heter ”Live from the Sierra Lounge” och bestod mest av hur Sierras låtar lät på Roland MT-32 synthen som faktiskt Sierra hade distributionsrättigheten för i USA, så dom var nog ganska måna om att promota MT-32 så mycket som möjligt :)
https://www.youtube.com/watch?v=PqbEfpJ9wv4&list=PLC91456D0EB82E02A

2015-11-04, hiro säger:

Stefan: Där är den! Nice, tack :D

2015-11-04, Paprikan säger:

Först: Trevligt att stöta på Andreas på ComicCon och tack för att ni tog er tiden att spela vårt spel, Framing of My Life! Ett pussel/plattformsspel som jag och några i klassen jobbat på. För att ta sig fram och samla alla pusselbitar måste du flytta på tavlor och koppla ihop rör, stegar. För dom som vill prova demon finns den här: http://pixelnotegames.tumblr.com/demos

Och efter den skamlösa självreklamen: en önskelåt

I Nier finns ett sidequest som går ut på uppfylla en persons önskan att höra tvillingarna Devola och Popola sjunga tillsammans. Dock så sjunger inte Popola nykter och dricker endast en speciell bryggd, gjord på mus- och ödlesvansar. (Dom förklarar inte riktigt varför bara den fungerar, men jag har lär mig att inte ifrågasätta den här serien för mycket) När man lyckats samla ingredienserna får man höra denna låt.

Song of the Ancients ~ Hollow Dreams: https://www.youtube.com/watch?v=TsBX6FWJcNk

Att jag önskar en Nier-låt är såklart helt orelaterat till att det under veckan släpptes en ny trailer för uppföljaren, Nier: Automata aka anledningen till att jag kommer skaffa en PS4 någongång under nästa år, förhoppningsvis.

Kommentera

Om Spelklassiker Musik

I podcasten Spelklassiker Musik kan du varje vecka höra gamla och nya, okända och kända, stillsamma och fartfyllda låtar från dina favoritspel. Allting leds av Tobias Jensen och Andreas Karlsson som varvar låtarna med lite nördig kuriosa om spelen eller dess musikstycken. Varje måndag släpps ett nytt avsnitt.

Spelklassiker Musik på iTunes Prenumerera på iTunes-uppdateringar. spelklassiker@gmail.com Om man har önskemål om låtar eller teman.