Radio Speltorsk

Spelklassiker Musik 266 – Pytt i Panna 2016 #1

Det här avsnittet kan nog gå till historien som det med flest underliga och obskyra påannonseringar någonsin. Antingen så var både Tobias och Andreas väldigt trötta, eller så kan man börja undra om de har börjat tappa förståndet. Men bra låtar blev det i alla fall!

Låtlista

Stage 5-1 – Mega Turrican
Under Cover of Night – Halo
Reach out to the Truth – Persona 4 Golden
Tristram – Diablo 2
A Dogs Life (Wolf Among Us) – Miracle of Sound
Main Theme – Silkworm
Stage 5 – Ninja Gaiden Shadow
Main Theme (Lo Chiamavano King) – Red Dead Revolver
Battle Theme 4 (Ship) Dungeons & Dragons: Tower of Doom
Versus Victory – Dr.Mario

Nästa veckas tema: Äntligen måndag

Lyssna på avsnitt

Spela i popup - Ladda ner
2016-01-18

6 Kommentarer

2016-01-22, Silent Warrior säger:

Kommentarer +1!

Angående Martin O’Donnell (eller kanske t.o.m. båda Halo-gubbarna), de lär ha varit ljuddesigners eller liknande i Riven. (Musiken där komponerades av Robyn Miller – och är på tok för vacker och stillsam för ett måndagstema, så där blir det inget önskat för den här gången.) Jag har för mig att jag nämnde det någonstans förut, men minns inte om det var här. Nördpoäng, för böveln!

Sedan Persona… Jag har spelat Persona 3 och 4… och tycker att 60-70 timmar låter VÄLDIGT snabbt spelat. Räkna hellre med 80-100 timmar (per spel, ja). Om man sedan gillar spelens upplägg är nog upp till var och en, men dialogen är otroligt välskriven. Visst, lite skum japansk humor stundtals, men jag skulle ändå säga att dialogen är Persona-spelens stora behållning.

PS. All aboard the Final Fantasy IX Remaster for PC hype traaaaaaaaaaain!

2016-01-27, opkij säger:

Lite märkligt att kommentera just här kanske men jag har äntligen lyssnat ifatt alla julkalender avsnitt och tänkte tacka alla som var med där, riktigt mysiga historier och val av musik. Jag är också med i klubben som aldrig fick spel som liten förövrigt, riktiga lyckostar, haha.

Antalet avsnitt ni är uppe i nu är galet men jag försäkrar om att det fortfarande finns gott om bra musik kvar att spela och lite extra glad blev man att Nier äntligen nämndes av er. Sannolikheten att jag också önskar musik därifrån framöver är stor!

2016-01-31, M säger:

Hej! Det verkar som alla era avsnitt ligger nere. Väldigt tråkigt då jag hade tänkt att lyssna ikapp några avsnitt. Men iaf, keep up the good work!

2016-02-01, Tobias säger:

Hej M.

Vi känner till problemet och håller på att lösa det.

Kommentera

Om Spelklassiker Musik

I podcasten Spelklassiker Musik kan du varje vecka höra gamla och nya, okända och kända, stillsamma och fartfyllda låtar från dina favoritspel. Allting leds av Tobias Jensen och Andreas Karlsson som varvar låtarna med lite nördig kuriosa om spelen eller dess musikstycken. Varje måndag släpps ett nytt avsnitt.

Spelklassiker Musik på iTunes Prenumerera på iTunes-uppdateringar. spelklassiker@gmail.com Om man har önskemål om låtar eller teman.