Radio Speltorsk

Spelklassiker Musik 271 – Pytt i Panna 2016 #2

Ordningen är återställd och både Tobias och Andreas är tillbaka i studion. Men var har Andreas varit någonstans? Vad har Andreas tagit med sig för erfarenheter? Vilken är Tobias favoritlåt denna vecka? Varför heter häst, häst? Alla dessa frågor, men får vi några svar?

Låtlista
Azalea Town – Pokemon Crystal
Main Theme – Wing Commander
Intro Music – Alundra
Supreme Logician Lin – Advance Wars: Days of Ruin
Ingame music – Rainbow Island
Froggy’s Lament – Buckner & Garcia
Sub Castle Remix (Super Mario World) – NESRomancer
Nice Weather, Ain’t it – Live A Live
Ba’al Battle – Bravely Second: End Layer
Hub Area – Turok: Battle of the Bionosaurs

Nästa cykel: Hus – Mickey Mouse – Gäst

Lyssna på avsnitt

Spela i popup - Ladda ner
2016-03-21

2 Kommentarer

2016-03-21, Silent Warrior säger:

WING COMMANDEEEEEEEEEEEEER! **FAN-GASM**

Men enligt min inte alls ringa mening hade WC3 bäst musik i serien. Musiken till eftertexterna satt som ett smäck när det begav sig! Så kunde man sitta där och begrunda symboliken av att fredsavtalet skrevs under på samma plats där man höll begravningsceremonier för sina fallna kamrater… Mycket magi i den serien.
Fast vad gäller musiken till WC1 – för att i alla fall fläckvis hålla mig till ämnet, någon jäkla gång – läste jag en lite kul grej på den gamla lågupplösta tiden. Kompositören anser att själva kompositionen av spelmusiken till och med överträffar många moderna spel (intervju från kanske ~2005, å andra sidan), åtminstone ur kompositionsteknisk synvinkel. 90-talets MIDI-ljud kan väl gärna få förpassas till det förflutnas dimmor, men huvudtemat är fortfarande rätt snyggt, får jag lov att erkänna.

Funderar lite på om jag kan trolla fram en önskelåt om hus, men… kanske basmusiken från Fire Emblem: Path of Radiance/Radiant Dawn? (Tror det är exakt samma musik.) Då man går omkring och förbereder sig inför nästa strid – det händer faktiskt att man är inomHUS och inte i ett tältläger någonstans i obygden – men jag kan inte för mitt liv komma på någon titel…

2016-03-22, Henrik Andersson säger:

Min kompis hade Buckner & Garcia-kassetten när vi gick på mellanstadiet. Vi snackar mitten av 80-talet alltså. Yes, I’m that old. Det var mycket behagligt att höra Frogger-låten igen och nu måste jag lyssna på hela albumet direkt.

Kommentera

Om Spelklassiker Musik

I podcasten Spelklassiker Musik kan du varje vecka höra gamla och nya, okända och kända, stillsamma och fartfyllda låtar från dina favoritspel. Allting leds av Tobias Jensen och Andreas Karlsson som varvar låtarna med lite nördig kuriosa om spelen eller dess musikstycken. Varje måndag släpps ett nytt avsnitt.

Spelklassiker Musik på iTunes Prenumerera på iTunes-uppdateringar. spelklassiker@gmail.com Om man har önskemål om låtar eller teman.