Radio Speltorsk

Spelklassiker Musik 275 – Pytt i Panna 2016 #3

April lider mot sitt slut och gudskelov för vilket dret väder det har varit! Japp, vi börjar få så lite att skriva om så vi har vänt oss till vädret. Men musiken är densamma i alla fall.

Låtlista
Decimation – Swiv
This Way – The Terminator
Ruins of Laconia – Battle of Olympus
Subwoofer Lullaby – Minecraft
Jump – Colecovision 8bit Music
Kao Kao Kao – Midnight Resistance
Venge Ticket – Plok
Construction Site – Avenging Spirit
Opening Theme & Introduction – The Secret of Monkey Island 2: Lechuck’s Revenge
Stage 2 – Yume Penguin Monogatari

Nästa cykel: Sockersött – Yoshi – Gäst Lina

Lyssna på avsnitt

Spela i popup - Ladda ner
2016-05-02

1 Kommentar

2016-05-05, Silent Warrior säger:

Jag minns allt också MDK! Jag stod där i butiken, vred och vände på kartongen… och kände att, nä det var nog inget för mig, det där.
Och så var det med det. Nåja.

Men nu tror jag att jag kan hitta något att dryga ut ert sockersöta program med:
https://www.youtube.com/watch?v=3l9vh9pKY0M&index=9&list=PLh9hcS0tfUw0aadEWKl26XeL8IrDyTVoB
Komponerad av Chikayo Fukuda, om jag inte är ute och cyklar. Låten hör till Grunty Farm ur gamla .hack-serien i fyra delar – Infection-Mutation-Outbreak-Quarantine. Farmen är ett minispel där man matar en gris-ko-variant med olika dumheter (sockerbetor, Åh nej-meloner, cordyceps-svampar – det här var några år innan Last Of Us – och iskörsbär; fan vet vad mer), sedan växer den upp och levlar upp lukt och världsvana och… pratar med fransk brytning, allt som oftast, och så rider man på dem för att få belöningar när man slår hastighetsrekord.

Because video games.

B-bara spela låteländet (eller slå upp videor på YouTube?)… Jag funderade på några andra låtar ur samma spelserie som jag egentligen tycker är betydligt mer givande att lyssna på, men ingen av dem kan väl beskrivas som just ’sockersöt’. Slit den med hälsan.

Kommentera

Om Spelklassiker Musik

I podcasten Spelklassiker Musik kan du varje vecka höra gamla och nya, okända och kända, stillsamma och fartfyllda låtar från dina favoritspel. Allting leds av Tobias Jensen och Andreas Karlsson som varvar låtarna med lite nördig kuriosa om spelen eller dess musikstycken. Varje måndag släpps ett nytt avsnitt.

Spelklassiker Musik på iTunes Prenumerera på iTunes-uppdateringar. spelklassiker@gmail.com Om man har önskemål om låtar eller teman.