Radio Speltorsk

Spelklassiker Musik 278 – Gäst Lina

Vi gästas av Lina som vanligtvis huserar i podden Spelberget där man kan höra henne, Starfighter och Linnea tjöta om spel som legat alldeles för länge i deras hyllor. Temat som Lina tagit med till vår podd är spel som bara ”jag” har spelat. Det vill säga spel där vi tycker att vi var ensammast i världen när det begav sig om att faktiskt lira.

Låtlista
Klaymen’s Theme – Neverhood
Dream Street – Barts Nightmare
Menestral 2 – The Adventures of Robin Hood
Phase Theme – Sqoon
Cavern Deep – King Arthur’s World
Kotono – Tuff e Nuff
Stage 1 – Spelunker
Credit Roll – Gold Medal Challenge ´92
Sliding on the Tundra – Flintstones: Treasure of Sierra Madrock
Theme Song – Happy Tree Friends

Nästa veckas tema: Sommar!

Lyssna på avsnitt

Spela i popup - Ladda ner
2016-05-23

3 Kommentarer

2016-05-23, Silent Warrior säger:

Jag känner mig faktiskt lite ensam (i min omedelbara omgivning) om att ha spelat Shining Force… och Fire Emblem… och Star Ocean 4… och Xenosaga, och Summoner, och Banner Saga, och… Fan, alltså, jag har lagt ner en rätt stor del av mitt liv på PC-/TV-spel.
Och det är inte många i min omedelbara närhet som spelar vettiga spel, heller.

Men satan, fick jag ingen förevändning att önska en fin låt från .hack-spelen den här säsongen? Det får det bli ändring på!

2016-05-23, Silent Warrior säger:

VÄNTAVÄNTAVÄNTA!

https://www.youtube.com/watch?v=ND_HKkDWpUY&list=PLkfLfpb6aGljIf9pbHxZC-Z5iCiXBsc05&index=14

Where the sky is high, från .hack//SIGN (anime, kopplat till TV-spel), komponerat av Yuki Kajiura (som ju gjort musik till åtminstone fler än ett TV-spel). Ingen anekdot, dock, men en väl så munter melodi.

2016-05-29, Per säger:

Hej!

Mysigt att höra Lina i denna podd oxå!
Stort fan av Spelberget!

Sommar musik:

Precis innan min semester för några år sen så köpte jag mig ett 2ds svinbillgt på någon rea, Och Super mario 3d land. Tokspelade det hur mycket som helst! 100% det och när min mellersta dotter på ca 4år skulle spela på sin sparfil tyckte hon det var roligare att få sitt ansikte som ALLA spar filer var roligare =)

Så denna låt tycker jag är en perfekt sommarlåt!

Overworld Theme – Super Mario 3D Land

https://www.youtube.com/watch?v=89VuI2nyINw

Tack för en bra podd!
Kram Per

P.S Inser nu att denna kommentar kom i försent =(
Men jag skriver den ändå =)

Kommentera

Om Spelklassiker Musik

I podcasten Spelklassiker Musik kan du varje vecka höra gamla och nya, okända och kända, stillsamma och fartfyllda låtar från dina favoritspel. Allting leds av Tobias Jensen och Andreas Karlsson som varvar låtarna med lite nördig kuriosa om spelen eller dess musikstycken. Varje måndag släpps ett nytt avsnitt.

Spelklassiker Musik på iTunes Prenumerera på iTunes-uppdateringar. spelklassiker@gmail.com Om man har önskemål om låtar eller teman.