Radio Speltorsk

Spelklassiker Musik 282 – Bara i Japan

Det finns åtskilliga saker som är speciellt med Japan. Musiken, maten, kulturen, de-där-roliga-prylarna-som-man-kan-köpa-i-små-kapslar-men-som-även-finns-i-sverige-men-medan-japan-har-coola-prylar-i-dessa-så-är-de-svenska-astråkiga och så klart en hel del spel som aldrig kom utanför Japans gränser. Men förutom det så försöker Andreas och Tobias att även hitta andra typiska saker med landet i öst.

Låtlista
PaPaPa Love – Muscle March
Music 3 – Holy Diver
Ashley´s Song – Wario Ware: Touched
Sound of Shinobi – Live A Live
Sakura by RevenG – DDR Extreme
Rainblood’s Theme – Shining Force 3 önskad av Silent Warrior
GR Lightning and Psychcic Fort – Pokemon Card GB2 önskad av Paprikan
Title Screen – Wrecking Crew ´98 önskad av Apan
Captain Rainbow Theme – Captain Rainbow
Pickin Colors – Mario Paint OC Remix
Play 1 – Vib-Ripple
Neo Holy War – Langrisser 2
Objection 2011 – Gyakuten Kenji 2

Nästa veckas tema: Batman

Lyssna på avsnitt

Spela i popup - Ladda ner
2016-09-19

1 Kommentar

2016-09-20, Silent Warrior säger:

Hm, jag kanske kan lägga till lite kontext till min önskelåt: Första gången man träffar dem är, om jag minns rätt, i Scenario 2. Och första gången jag spelade det fanns ju ingen översättning, så jag bara satt där och helt plötsligt blev musiken lite granna otäckare än den var innan. Och så kom en massa stora röda typer och började trasa sönder ALLT, efter att ha slängt ur sig lite obegripliga krumelurer och utropstecken. Man får slita SOM ETT DJUR för att hinna sno åt sig alla skatter på kartan! Man ville liksom ropa åt dem att SLUTA!
När man väl fick se deras attackanimationer och lade märke till att de hade över 600 HP (svart HP-remsa), ofta över 200 MP, och högsta rangens magi medan man själv kunde stoltsera med inte ens en tiondel… Otäcka typer. Vi bara gömmer oss här borta så länge… (Med andra ord är var och en av gruppen en liten aning starkare än slutbossen i Scenario 1. OCH DE RÖR SIG!)

Nästa gång man träffar dem är i Scenario 3, och då som fiender. FAAAN…!

Säga vad man vill om turbaserad SRPG som genre… men SF3 blir riktigt svettigt ibland. Jag vet inte om det har framgått att jag ser fram emot det här? För jag ser väldigt mycket fram emot att ta mig an SF3 igen – SÅ ATT DET SPRUTAR UR ÖRONEN!

Jag väntar för övrigt fortfarande på det där modchippet. Spänningen i mitt liv lär väl öka markant de närmaste dagarna efter att det dimper ner i brevlådan.

SEGATASANSHIRO!
(… Okej, jag ska åtminstone försöka coola ner mig lite till nästa avsnitt.)

Kommentera

Om Spelklassiker Musik

I podcasten Spelklassiker Musik kan du varje vecka höra gamla och nya, okända och kända, stillsamma och fartfyllda låtar från dina favoritspel. Allting leds av Tobias Jensen och Andreas Karlsson som varvar låtarna med lite nördig kuriosa om spelen eller dess musikstycken. Varje måndag släpps ett nytt avsnitt.

Spelklassiker Musik på iTunes Prenumerera på iTunes-uppdateringar. spelklassiker@gmail.com Om man har önskemål om låtar eller teman.