Radio Speltorsk

Spelklassiker Musik 286 – Pac-Man

Pac-man kan nog räknas som en av de första spelfigurerna som fick ett rejält genomslag och som genererade mängder med uppföljare. För inte att tala om all merchandise i form av flingor, strumpor, tv-serier, böcker, lampor, brädspel och kakformar. Varför man nu skulle behöva en kakform, det är ju bara göra en cirkel och skära bort en liten bit så är det klart? Den gula filuren är i alla fall vad som är i fokus av veckans avsnitt och det finns gott om bra musik att lyssna på.

Låtlista
Bucaneer Beach – Pac-Man World
Title Theme – Pac-Attack
Chapter 1 – Pac-Pix
Mischief – Pac-Man 2: The New Adventures
Pac-Man – Super Smash Bros WiiU
Ghost Mansion – Pac Man World Rally
Pac-Man Theme – Street Fighter X Tekken
Main Menu – Pac-Man Vs.
Title Screen – Pac-Man and the Ghostly Adventures
Inky’s Lament – Starbomb

Nästa veckas tema: Halloween

Lyssna på avsnitt

Spela i popup - Ladda ner
2016-10-24

1 Kommentar

2016-10-26, Martin Lindell säger:

Kul timing eftersom det är SM i Pac-Man på Retro Games i Stockholm i helgen. Men ni skulle ju kört Pac-Man Fever igen! ;)

Kommentera

Om Spelklassiker Musik

I podcasten Spelklassiker Musik kan du varje vecka höra gamla och nya, okända och kända, stillsamma och fartfyllda låtar från dina favoritspel. Allting leds av Tobias Jensen och Andreas Karlsson som varvar låtarna med lite nördig kuriosa om spelen eller dess musikstycken. Varje måndag släpps ett nytt avsnitt.

Spelklassiker Musik på iTunes Prenumerera på iTunes-uppdateringar. spelklassiker@gmail.com Om man har önskemål om låtar eller teman.