Radio Speltorsk

Spelklassiker Musik 290 – Musikal

Ett avsnitt om bara musikaler? I Spelklassiker Musiks regi? Ja tydligen. Det var inte helt enkelt att försöka få ihop ett musikalavsnitt, så det blir en del gamla godingar och kanske en och annan intvingad låt i temat. Och nej, vi kommer inte sjunga själva!

Låtlista
Sloprano – Conker Live & Reloaded
La Canción De Los Mariachis – Sam & Max
Off to Sleep – Child of Light
Parappa’s Live Rap – Parappa the Rapper
The Border Raid – The Untouchables
Credits – Dominique Pamplemousse in ”It’s All Over Once The Fat Lady Sings önskad av Bragolgrothion
Evil Queen – Rhapsody: A Musical Adventure
Opera – Distant Worlds (Final Fantasy VI)
God Only Knows – Bioshock Infinite
Turnabout Sisters Theme – Gyakuten Meets Orchestra
Musical Number – Saints Row: Gat out of Hell

Nästa veckas tema: Rhythm Tegoku-serien

Lyssna på avsnitt

Spela i popup - Ladda ner
2016-11-21

3 Kommentarer

2016-11-24, Paprikan säger:

Till ett Rythym Heaven-avsnitt måste den svängigaste låten vara med. Bright Rock ‘n’ Roll från DS-spelet! Det kan ha hänt att jag skakat höfter till denna som pausgymnastik någon gång.

https://www.youtube.com/watch?v=dsXcvo7shWw

Angående Julkalendern: Hur går det till om man vill göra ett avsnitt till den? Känns som att det är på tiden att jag gör ett framträdande :p

2016-11-26, Silent Warrior säger:

Haha, jag kanske slant lite med orden, angående WC: Prophecy! Få se om jag kan dra mig lite bättre till minnes hur det egentligen var… Jag spelade eventuellt Prophecy på ett ATI Rage LT 4 Mb (senare uppgraderat till Rage Fury 32 Mb), men det tror jag satt i en maskin bestyckad med så mycket som en Pentium II 450 MHz och 16 Mb RAM (som jag ganska snart stoppade ett PowerColor Voodoo 2 12 Mb i). I den gamla Pentium 100 MHz-burken fanns det inget diskret grafikkort/-chip, så då bör jag ha spelat med mjukvaruaccelerering. Notera att Prophecy krävde 133 MHz minimum MED grafikkort och 166 MHz mjukvaruaccelererat. Rekommenderat var gissningsvis i nivå med 200 MHz och… tja, hårdvaruaccelerad grafik.
JÄÄÄÄVLAR vilken skillnad det blev med den nyare datorn! Även Mark Hamill blev bättre!

Angående definitionen av musikal kontra opera, så finns det en etablerad definition. Som är… rätt besvärlig att tillämpa på spel, eftersom det så sällan är spelfigurerna själva som sjunger. Jag vill minnas att det har mest att göra med hur mycket tal (i proportion till sång) som förekommer – 0-10% = operett, 10-50% = musikal, lite på en höft – men sedan har nog traditionen (och bröderna Gershwin) gjort att musikaler ofta också har pop- och/eller jazzinfluenser. (Då är alltså opera 100% sång, 100% genomkomponerat, 0% trumset.) Space Channel 5 är det närmsta jag kan komma på… men vi kanske kan skippa hårklyveriet just den här gången.

2016-11-26, Per Johansson säger:

Hej och tack för fint musikalavsnitt!
Kram Per

Kommentera

Om Spelklassiker Musik

I podcasten Spelklassiker Musik kan du varje vecka höra gamla och nya, okända och kända, stillsamma och fartfyllda låtar från dina favoritspel. Allting leds av Tobias Jensen och Andreas Karlsson som varvar låtarna med lite nördig kuriosa om spelen eller dess musikstycken. Varje måndag släpps ett nytt avsnitt.

Spelklassiker Musik på iTunes Prenumerera på iTunes-uppdateringar. spelklassiker@gmail.com Om man har önskemål om låtar eller teman.