Radio Speltorsk

Spelklassiker Musik 292 – Pytt i Panna 2017 #1

Spelklassiker inleder det nya året med att plocka fram lite gammal skåpmat. Trots detta är det fortfarande väldigt charmig musik och Tobias har till och med hittat en och annan remix.

Låtlista
Comet Observatory Cover – Super Mario Galaxy
Carson City – Wild Guns: Reloaded
Cloud Country – Stardew Valley
High Above The Land (Propellers Knight Theme Remix) – Shovel Knight
Dungeons & Dragons: Warriors of the Eternal Sun – Credits
Sylvalum Night – Xenoblade Chronicles önskad av Markus
Dion’s Theme – Final Fantasy Adventure III
Title Theme – Myth
Alex & Roger – Tekken 2
Boss Battle Ida – Space Harrier 3-D
Linebeck’s Theme – Zelda: Phantom Hourglass

Nästa cykel: Fåglar – Level-5 – Gäst

Lyssna på avsnitt

Spela i popup - Ladda ner
2017-01-16

2 Kommentarer

2017-01-19, Paprikan säger:

God fortsättning!

Självklart finns det ninjor i Tekken! Raven som kom i 5an, samt hans mentor som kommer med i 7an. Tekken 5 var första spelet jag köpte till PS2an, efter att ha spelat det på fritidsgården en sommar. Trots att jag inte spelat Tekken 2 kände jag igen låten. Den remixades till Tekken Tag Tournament 2, under namnet Fiji -Paraiso Mix-.

Jag känner mig obligerad att önska en låt till fågeltemat. Under de senaste åren har en fascination för fåglar vuxit inom mig och fåglelvideor är 100 gånger mer effektiva än kattvideor.

Efter många om och men och förlorade traderastrider fick jag äntligen tag på ett komplett Pokémon HeartGold. Gen 2 är favoritgeneration så jag ser fram emot att ta i det igen och fånga den coolaste legendariska fågeln, Ho-oh, igen
https://www.youtube.com/watch?v=oyBkdZNT1DE

(Och, ja. Jag har bara fåglar i mitt Sun-lag)

2017-01-20, Silent Warrior säger:

Haha! Roflcopter, osv.! Path of Radiance är ju Fire Emblem #9 – herrn tänkte nog på Pool of Radiance. (FE:PoR har för övrigt ruskigt bra musik. Jag har nog påpekat det förut, men det tål att upprepas.)

Aldrig spelat det själv, men jag hittade någon mod för NWN2 som… Tja, för att göra en lång historia kort så kom jag inte förbi början ens. Nu går vi raskt vidare.

Önskelåten från Xenoblade påminde mig om att Xenoblade 2 ju blev outat vid Nintendos Switch-presentation. När jag såg att Yasunori Mitsuda skulle vara med och göra musiken höll jag på att skrika högt! … Men sedan dess har jag uppfattat vissa signaler om att han tyvärr bara kommer vara ungefär lika mycket inblandad i musiken som i Xenoblade 1. MENMENMEN så upptäckte jag att Mitsuda har komponerat all musik till Valkyrie Revolution! Lyckan återställd!

Så… Säsongsstart! Yes!

Kommentera

Om Spelklassiker Musik

I podcasten Spelklassiker Musik kan du varje vecka höra gamla och nya, okända och kända, stillsamma och fartfyllda låtar från dina favoritspel. Allting leds av Tobias Jensen och Andreas Karlsson som varvar låtarna med lite nördig kuriosa om spelen eller dess musikstycken. Varje måndag släpps ett nytt avsnitt.

Spelklassiker Musik på iTunes Prenumerera på iTunes-uppdateringar. spelklassiker@gmail.com Om man har önskemål om låtar eller teman.