Radio Speltorsk

Spelklassiker Musik 294 – Level5

Level5 är det japanska bolaget som har gett oss åtskilliga älskvärda spel. Allt ifrån spel där vi fått jobba hårt med våra geniknölar, till fantastiska färgglada spel skapade tillsammans med Studio Ghibli. De har varit med sedan 1998 och det finns gott om spel och vacker musik att välja mellan. Varav ni får ett axplock av dessa i veckans avsnitt av Spelklassiker Musik.

Låtlista
Layton´s Theme (Live) – Professor Layton and the Curious Village
Battle Theme – Yo-kai Watch
Brave Heart – Rouge Galaxy
Conclusion – Laython Brothers: Mystery Room
Mt.Snowpeak Theme – Fantasy Life
Great Plains – Fantasy Life önskad av El_Kebabo
Fairygrounds – Ni No Kuni
Tachiagariyo – Inazuma Eleven
Battle – Little Battlers eXperience
Iri´s Theme – Professor Layton and the Diabolical Box
Traveling with the Wagon – Dragon Quest 8

Nästa veckas tema: Mats ”El_Kebabo” Holmkvist

Lyssna på avsnitt

Spela i popup - Ladda ner
2017-01-30

1 Kommentar

2017-02-01, Silent Warrior säger:

”Yasunori Mitsuda vet du väl vem det är?”
”… Chrono Cross?”

Ooooooj… Någonstans sitter nu (eller skulle nu sitta?) tusentals nördar och vråla ut sin frustration över att du inte svarade Xenogears. (Eller Xenosaga. Men jag kan förlåta detta snedsteg.)
Vad gäller karlns inblandning i Xenoblade Chronicles tror jag att Mitsuda bara komponerade sista låten (sången i slutet), tyvärr. Annars var han väl mest spindeln i nätet för att koordinera och delegera bland bataljonen av kompositörer. De var rätt många, vill jag minnas. Hur som helst, han ska ha stått för all musik i Valkyria Azure Revolution – bara Valkyria Revolution utanför Japan, kanske? – som jag bara för det är galet sugen på att få veta mer om.

Eller ”höra mer av” är väl närmare sanningen. Jag har verkligen inte hört mycket av honom sedan Xenosaga 1…

Kommentera

Om Spelklassiker Musik

I podcasten Spelklassiker Musik kan du varje vecka höra gamla och nya, okända och kända, stillsamma och fartfyllda låtar från dina favoritspel. Allting leds av Tobias Jensen och Andreas Karlsson som varvar låtarna med lite nördig kuriosa om spelen eller dess musikstycken. Varje måndag släpps ett nytt avsnitt.

Spelklassiker Musik på iTunes Prenumerera på iTunes-uppdateringar. spelklassiker@gmail.com Om man har önskemål om låtar eller teman.