Radio Speltorsk

Spelklassiker Musik 297 – Fem favoriter från fem konsoler

Grabbarna grus har plockat fram fem låtar från fem olika konsoler, de har dessutom tagit fem helt olika konsoler så det kommer bli en vild blandning i veckans avsnitt. Det märks nog ganska tydligt vilket företag som har influerat killarna mest under sin uppväxt.

Låtlista
Main Theme – Lotus Turbo Challenge 2
Flower Garden – SMW2: Yoshi’s Island
Andy’s Theme – Advance Wars
Title Theme – Metroid
Surface of SR388 – Metroid II: Return of Samus
Armored Armadillo Stage – Mega Man X önskad av ChrisX
Midnight Thunder Boy – Viewtiful Joe önskad av Andreas
Kilrah – Wing Commander 3 önskad av Silent Warrior
Land of Civil War – Bravely Default
Life is Beautiful – Deadly Premonition
Trisection – Final Fantasy Tactics
The Great Sea – The Legend of Zelda: Wind Waker
Main Theme – Monty on the Run

Nästa veckas tema: Utmaningen

Lyssna på avsnitt

Spela i popup - Ladda ner
2017-02-20

3 Kommentarer

2017-02-21, Henrik Andersson säger:

Mycket behagligt att höra Monty on the Run på slutet! Det förgyllde min bilresa något enormt. Väldigt tråkigt att ni väljer att lägga ner, det behövs fler spelmusikprogram, inte färre! Önskar mer C64 i de sista programmen då…

2017-02-21, Josefin säger:

Ni har gjort ett toppen jobb grabbar och jag kommer sakna er. Älskar erat tugg mellan varandra. Tycker också det känns som att ta farväl av några goda vänner. Men förstår att ni behöver göra andra saker. Hoppas ni kommer prata om switchen innan ni lägger ner.
Tack för över trehundra avsnitt!

2017-02-22, Silent Warrior säger:

Mark Hamill var med i Wing Commander 3, 4 och Prophecy. Fun fact: I slutet av WC3 finns en liten outtake där sankte Mark går iväg efter att ha bytt ett par ord med Tom Wilson (Back to the Future, stå-uppkomiker). Istället för att säga sin replik säger Tom:

”Isn’t that the guy from Star Wars?”

ALLA tyckte det var helt underbart! … Förutom Tom Wilson själv. Jag fick höra häromåret att han blev halvt förfärad när han upptäckte att de hade skickat med den tagningen i det färdiga spelet. (I ett podradioavsnitt där han pratade med Mark Hamill, hör och häpna!) Nåja… You win some, you lose some.

Kommentera

Om Spelklassiker Musik

I podcasten Spelklassiker Musik kan du varje vecka höra gamla och nya, okända och kända, stillsamma och fartfyllda låtar från dina favoritspel. Allting leds av Tobias Jensen och Andreas Karlsson som varvar låtarna med lite nördig kuriosa om spelen eller dess musikstycken. Varje måndag släpps ett nytt avsnitt.

Spelklassiker Musik på iTunes Prenumerera på iTunes-uppdateringar. spelklassiker@gmail.com Om man har önskemål om låtar eller teman.