Radio Speltorsk

Spelklassiker Musik 299 – Bäst Just Nu

Det drar ihop sig till den gigantiska finalen. Men innan dess så ska vi gå igenom vilka låtar som vi tycker är bäst just nu, här i dag när ni lyssnar på det här! Om det inte är en månad senare eller så, för då kanske vi inte tycker likadant längre.

Låtlista
Stage 1 – Gumshoe
Vicar – Alwa’s Awakening (gästkompositör Prof. Sakamoto)
Throwback Galaxy Acapella – Super Mario Galaxy 2
25 Years of Starman – Super Mario Anniversary Remix
Kid Icarus Title Theme – Super Smash Bros Brawl
Hellfire – Final Fantasy XV önskad av Paprikan
Go Tell Aunt Rhody – Resident Evil 7 önskad av Mlie
Plains of Passage – Shovel Knight
High Above the Land – Shovel Knight
Bicycle Theme – Yo-kai Watch
Goonies ‘R’ Good Enough Remix – The Goonies 2
Champion Theme – Pokemon Red/Bue/Yellow

Nästa veckas tema: EL GRANDE FINALE

Lyssna på avsnitt

Spela i popup - Ladda ner
2017-03-06

3 Kommentarer

2017-03-06, Silent Warrior säger:

Hm, skôj tema. Jag vill nämna två spel – ett som jag spelar (fortfarande – för att jag inte varvat eländet!) och ett som jag… inte spelar just nu, MEN ÄNDÅ:
Shin Megami Tensei 4
Xenosaga Episode 1

Xenosaga 1 fyller 15 i år (grattis till byxmyndigheten!), och det finns mycket bra musik i det spelet, samt en del MYCKET bra musik. Rant rant rant. Hursomhelst.
SMT4, där har jag precis kommit till där man får välja mellan ordning eller kaos, och musiken är verkligen i en klass för sig, sett i sin helhet. Stridsmusiken bryr jag mig inte så mycket om (då har jag å andra sidan fullt upp med att inte bli sönderstrimlad av skogsrån och gripar), men resten… Helt unik upplevelse! … Säger jag som aldrig spelat ett annat spel ur SMT-serien tidigare, men ändå. Nynnar faktiskt ibland på ett av spåren – helt sant!

… Eh, okej, ett tredje: Zelda Twilight Princess. Musiken som spelas på getfarmen när man INTE håller på med det satans minispelet. Jag som spelat horn bara smälter direkt när jag hör sådana melodier! Dristar mig ibland till att till och med sjunga melodin lite för mig själv. Värt ett honorable mention.
(Spelas inte heller just nu, eftersom jag åkte på så otroligt mycket spö när man ska skydda häst+vagn med pil och båge från hästrygg… FML!)

2017-03-09, Andy säger:

Detta kommer bli en sorgens dag när ni släpper sista avsnittet! Jag förstår varför ni lägger ner likväl så hatar jag er för det! Den bästa poden att lyssna på går i graven och det utan att få den uppmärksamhet ni förtjänar. Tack för att ni orka med 300 avsnitt iaf och hoppas vi hörs igen nån gång.

Bästa soundtracken.

FF9
FF7
The Last Of Us
Super Mario World
Mega Man 2

Rock on!

2017-03-10, Bragolgrothion säger:

Hej! Tråkigt att ni lägger ner. Hur ska man nu hitta bra spelmusik?

Några av de spelsoundtrack jag tycker är bäst är:
Contre Jour
Alwas Awakening
Jets n’ guns (https://youtu.be/L8xNhe_FEzk)
Super Mario Land

Kommentera

Om Spelklassiker Musik

I podcasten Spelklassiker Musik kan du varje vecka höra gamla och nya, okända och kända, stillsamma och fartfyllda låtar från dina favoritspel. Allting leds av Tobias Jensen och Andreas Karlsson som varvar låtarna med lite nördig kuriosa om spelen eller dess musikstycken. Varje måndag släpps ett nytt avsnitt.

Spelklassiker Musik på iTunes Prenumerera på iTunes-uppdateringar. spelklassiker@gmail.com Om man har önskemål om låtar eller teman.