Radio Speltorsk

Info

Vi som gör Radio Speltorsk

picture-andreasAndreas Ljungström
Med barn, sambo, flera bilar, villa och sommarstuga på meritlistan är det konstigt att det finns tid till nåt annat men än hänger den gamla gubben med och klämmer på det mesta som släpps i spelväg. Jag är också känd för att ständigt dammsuga nätet i jakten på spännande indiespel, snacka skit om läskiga sandlådespel och varva Metroid-spel på tok för ofta. Är dessutom för övrigt lite smygkär i Samus Aran och pratar länge och gärna om PC-äventyret Outcast så fort tillfälle ges.

picture-sebbeSebastian Magnusson
Ända sedan Commodore 64 (med sedvanliga 2000 piratspel på kassettband) förvandlade mig från vanlig harmlös sexåring till BASIC-programmerande innesittare så har jag den vägen vandrat och har plockat på mig de flesta större konsoler från de senaste tjugo åren, med på tok för många spel till var och en. Jag har sedermera kompletterat min utbildning med diverse likvärdigt nördstämplade intressen som manga, science fiction och rollspel. I kombination har detta hjälpt mig nästan helt undvika det som brukar beskrivas som ”socialt liv”.

Vi som gör Spelklassiker Musik

tobias_avatar_storTobias Jensen
Det är inte bara spelmusik som tar upp all tid för mig, även om man kan tro det. Spelintresset började väl i och med NES och den Amiga 500 som min far kom hem till mig med när jag var ca 7 år gammal. Sedan dess har det bara fortsatt och även om jag urusel på att fullfölja spel, och ”the pile of shame” växer för varje år som går så kommer spelen alltid finnas i mitt hjärta. Förutom tv-spel så har jag ett stort intresse av rollspel, brädspel och lajv. I mitt vardagliga liv försöker jag hjälpa vilsna ungdomar i mitt arbete som studie- och yrkesvägledare.

Special Thanx
Fredrik Wikström (jinglar, f. d. programvärd)
Simon Gustafsson (logotype, design av f. d. hemsida)
Linus Josephson (design av nuvarande hemsida)
Bård Ericsson (jingel)

Podradio-vadå-för-nåt?
Podradio är förinspelade program som man enkelt kan ladda ner, streama, prenumerera på – färdiga för avlyssning antingen via dator eller i din bärbara MP3-spelare.

Kostar det något att prenumerera eller lyssna på programmet?
Nej, Radio Speltorsk och Spelklassiker Musik är helt gratis.

Hur gör jag för att prenumerera och vad behöver jag?
Det finns många verktyg som man kan använda sig av för att prenumerera. Merparten av dagens webläsare har en inbyggd rss-läsare för prenumerationer. Dessutom finns det mängder med externa program som man kan använda sig av där iTunes är en av de mer populära. Sveriges Radio har bra information om hur man kan gå tillväga här.

Låt dig inte heller luras av termen ”Podradio”. Man behöver inte äga en iPod för att kunna ta del av avsnitten. Vilken vanlig MP3-spelare som helst funkar ypperligt för ändamålet.

Annonsering
Radiospeltorsk.se erbjuder företagsprofilering samt annonsering via antingen hemsidan eller i form av ljudbaserad reklam i programmet. Kontakta oss på kontakt@radiospeltorsk.se för mer information.

Radio Speltorsk-butiken
Tycker du vår logotype är fin, kanske rent utav så fin att du till och med vill bära den i form av ett klädesplagg? Misströsta ej utan besök istället vår butik där du finner allt från pins till luvtröjor!

Radio Speltorsk gillar
Sugoi
Skillpoint
Blog ‘Em Up
Xboxflickan & Nikke
Retroresan
Savepunkt
Megastorm
Svampriket
Ariez
Bitlöf
Kakslottet
Retroguiden
New Game Plus
Gamingmama
Spel-Malmer
Kraid
GamingGrannar
EmmyZ
My Life as Nerd
Pixelviking
Onlajn
MMonly
Deculture
Level 7
Djävulskattungen
Discordia
Fröken Hård
Consolegirl
Dataspelsbranschens spelblogg
Carrot Games
Cerling
Aftonstjaernas tankar
Vicachu!
En redaktörs försvarstal
Eurogamer.se
FZ
Gone Gaming
Simogo
Southend Interactive
Love
Cactus
Daniel Remar
Erik Svedäng
Pixeljunkies
Spelkriget

Om Radio Speltorsk

Radio Speltorsk är en svensk podradio om dator- och tv-spel. I programmet analyserar Andreas Ljungström och Sebastian Magnusson de senaste spelen, diskuterar indie och retro samt bjuder in spännande gäster från spelbranschens alla hörn. Nya avsnitt lanseras varje torsdag.

Radio Speltorsk på iTunes Prenumerera på iTunes-uppdateringar. feedback@radiospeltorsk.se För all form av feedback.